Expanze EasyJet na lety z Prahy do Říma

13.12.2013 08:42

Spekulace ohledně expanze nízkonákladové společnosti easyJet na pražském letišti Václava Havla jsou potvrzeny. Aerolinie včera oznámily rozšíření linek z letiště Řím Fiumicino, odkud budou mimo jiné létat také do Prahy.

Díky konektivitě návazných letů, se lze snadno s jedním přestupem přesunout dále do dovolenkových destinací ve Středozemním moři. Aktuálně nejsou dostupné informace o počtu ani časech letů.

Zda k této lince přibydou i další destinace se uvidí v průběhu následujících týdnů. Tedy ještě před zahájením letní sezony, která přichází ke konci dubna.

Aktuální stav linek easyJet z Říma

Aktuální stav linek easyJet z Říma

Řím – nejvíce konkurenční linka z Prahy

easyJet se touto expanzí přidává po bok dalších 5 aerolinek, které do Říma létají. Na této lince je tedy možné očekávat ostřejší konkurenční boj, kdy se ceny mohou dostat i na úroveň Milána – tedy standardně pod 1.000 Kč / zpáteční let.

V současné době linku Praha – Řím operují ČSA, Alitalia, Smart Wings, Wizz air a nově od příštího roku také španělský Vueling, o kterém jsme informovali již minulý měsíc. Vueling tehdy přišel s akční promo cenou 1.206 Kč. Podobné ceny lze očekávat i od easyJetu.

Snížení cen zejména dopomůže k zvýšení atraktivity dálkových tarifů s odletem z Říma, kam se doposud ne příliš vyplácelo doletět.