LETECKÝ VÝLET PRAHA-ŘÍM-PAŘÍŽ-PRAHA ZA 2843.-KČ

09.03.2015 14:53

Paříž a Řím na jeden zátah z Prahy – 2.843 Kč

Paříž a Řím patří bezpochyby k nejnavštěvovanějším a nejžádanějším destinacím v Evropě a tak není nic snažšího, než tyto dvě metropole navštívit v rámci jedné cesty a užít si jejich skvělou a nezaměnitelnou atmosféru.

V Římě budete obdivovat Koloseum, Forum Romanum, Andělský hrad, Fontanu di Trevi, Vatikán s Náměstím a Bazilikou Svatého Petra, Vatikánská muzea, Španělské schody a další. V Paříži určitě hned zamíříte k Eiffelově věži a Vítěznému oblouku, pak se směrem po Champs Elysées vydáte k nejslavnější katedrále Notre Dame a do muzea Louvre. Navečer si užijete romantickou procházku ulicemi Montmartru a na závěr cesty si nenecháte ujít unikátní architektonickou čtvrť La Defénse.

Trasa letů

Trasa letů

Letenka z Prahy do Říma, z Říma do Paříže a z Paříže do Prahy vyjde na 2.843 Kč při nákupu současně pro 2 osoby, neboť mezi tyto osoby je rozpočítán administrativní poplatek ve výši 375 Kč.

  • Letenku Praha – Řím – Paříž – Praha za 2.843 Kč zakoupíte na www.easyjet.com postupným přidáním jednotlivých segmentů.
  • Termín: 11. – 14. – 17. června

Termín a cenu při rezervaci pro 2 osoby ilustruje následující screenshot:

Letenka Praha - Řím - Paříž - Praha

Letenka Praha – Řím – Paříž – Praha

Zavazadla a odbavení

U EasyJet máte bezplatnou přepravu jednoho kusu příručního zavazadla maximálních rozměrů 56 × 45 × 25 cm a neomezené hmotnosti. Jestliže chcete, aby se vaše zavazadlo dostalo na palubu s vámi, dodržte rozměry 50 × 40 × 20 cm, dopravce vám tak garantuje, že zavazadlo nepůjde do zavazadlového prostoru do podpalubí.

K jednotlivým letům se nejlépe odbavte až 30 dní před odletem z domova vč. vytištění palubních vstupenek. Pokud byste odbavení neprovedli, nemusíte se strachovat, na letišti je odbavení taktéž možné a bez poplatku.

Jak na dopravu z/na letiště v Paříží a Římě

Po přistání na římském letišti Fiumicino zamíříte na stanoviště autobusů, které se nachází napravo od Terminálu 3 a vyhledáte zastávku dopravce Terravision. V opačném směru pojedete z nádraží Termini. Zpáteční jízdenka v předprodeji na webu Terravision stojí 8 €.

Linkou z Říma přistanete na pařížském letišti Orly, ze kterého se dostanete tramvají č. 7 na konečnou stanici Villejuif-Louis Aragon, kde přestoupíte na metro směrem do centra Paříže. Na celou cestu vám vystačí 2 lístky ticket+, které nejlépe pořídíte např. v novinovém stánku na letišti v tzv. carnetu, který čítá 10 jízdenek a stojí aktuálně 14,10 €.

Z Paříže do Prahy poletíte z letiště Charlese de Gaulla, na které se nejlépe a rychle dopravíte vlakem RER s označením B, jednosměrná jízdenka vyjde na 10 €. O cca polovinu levnější jsou autobusy, ale jízda je neuvěřitelně zdlouhavá a únavná. Za úsporu pár eur to opravdu nestojí.

Doprava v Paříži a Římě

Dopravu v Římě nemusíte nijak zásadně řešit, Řím je tak kompaktní, že se stačí jen procházet, obdivovat, fotit, nasávat tu atmosféru.

Paříž má hustou síť metra a prakticky ke každé památce, objektu či monumentu se dostanete metrem. Jednotlivé jízdy můžete řešit jízdenkami ticket+ nebo si můžete pořídit turistickou jízdenku Paris Visité v mnoha variantách – podle počtu dnů a tarifních zón.

  • TIP: Paris Visité na 5 pařížských zón zároveň zahrnuje dopravu z/na letiště a do Versailles.

Ubytujeme se v Paříži a Římě

Tato města poskytují neuvěřitelné množství ubytování všeho druhu, záleží jen na vašich preferencích a možnostech. Zároveň se nenechte zlákat levnějšími nabídkami mimo centrum města, peníze za dopravu a čas strávený dojížděním do centra se nemusí vždy vyplatit.

Alternativou pro menší či větší skupiny osob může být ubytování v soukromí, ve studiích, apartmánech apod. přes stále více populární server Airbnb. Přes náš odkaz zároveň získáte slevu ve výši 1.260 Kč na první rezervaci, jejíž minimální hodnota bude 200 dolarů.