LETENKY DO NEW YORKU OD LEDNA DO BŘEZNA ZA 7856.-KČ

04.12.2014 12:47

HIT! letenky do New Yorku v příštím roce – 7.856 Kč

 

Pokukujete-li po pořádných povánočních výprodejích, musíte zaručeně zamířit do vyhlášených amerických outletů. Značková trička za 5$, džíny, mikiny nebo bundy do 30$? Tip kam na nákupu v New Yorku zde. Dnešní akce na levné letenky proto míří do New Yorku, kam se s krátkými přestupy a 23kg zavazadlem dostaneme pouze za 7.856 Kč.

  • Krakov – New York – Budapešť za 7.856 Kč na airberlin.com (zadejte advanced flight search – jak?) / cestujlevne.com
  • Cestovní období: 05.01. – 25.03.2015
  • Prodej do 07.12.

Nelekejte se Krakova, konkurence na lince z Prahy stlačila ceny pod 400 Kč, stejnou cenu najdeme i pro odjezdy z Budapešti. Krásný výlet z Prahy za velkou louži seženeme pod 8,5 tisíce korun. Více k dopravě níže.

Letenky New York 2015

Letenky New York 2015

Jak se dopravit do Krakova a z Budapešti?

Díky novince v podobě kombinace vlaků a autobusů se můžete pohodlně dopravit z Prahy do Krakova se společností Leo Express nebo Regiojet (+Tiger Express) již za 367 Kč. Během příštího roku navíc na stejné lince začne jezdit též Polskibus. Všechny informace na jednom místě podštítkem Krakov.

Jednosměrné jízdenky z Budapešti zakoupíte nejlevněji na Elines, kde cesta stojí pouze 350 Kč.

Jsme v New Yorku – jak z letiště, kde se ubytovat a kam vyrazit

Z letiště J.F. Kennedyho se pohodlně přesunete plně automatizovaným vláčkem na stanici metra Jamaica, odkud pojedete přibližně 40 – 80 minut do centra New Yorku. Celá cesta vás vyjde na 5 + 2,5 dolaru. Doporučuji však zakoupit buďto přednabitou kartu od místních borců v metru nebo novou týdenní kartu na MHD za 36$.

Kvalitní a levné hotely v New Yorku mohu doporučit jedině v lokalitě Long Island City. Konkrétně pak Best Western Plaza a Sleep Inn (ceny do 1.800 Kč/pokoj jsou OK). Nachází se 40 minut jízdymetrem z letiště JFK, hotely jsou přímo u výstupu z metra 21st Queens-bridge. Stejnou linkou do 5 minut dojedete k Central Parku, 15 minut k nákupnímu centru Macy´s, Times Square atd.

Cestujeme dál z New Yorku do Washingtonu DC, Pittsburghu, Boston, Filadelfie, Chicaga, Toronta a jiných měst za 1$ s Megabus.com – více zde jízdenky za dolar.

 

Spojené státy americké

 
Pro vstup na území USA je nutné vízum nebo elektronické povolení ESTA. Estuvyřídíte online během pár minut. Cestovat na ni můžete až 90 dní konitnuelně - platnost je 2 roky. Poplatek za vystavení činí 14$.
 
V USA se domluvíte především anglicky - oficiální jazyk však není stanoven.
 
Měnou je Americký dolar (20 CZK = 1 USD). Doporučuji však využívat zejména platební karty, hotovost ve větších městech bývá přežitkem.
 
Časový posun vůči ČR je od -6 do -11 hodin.
 
Pokud plánujete procestovat Státy bez vypůjčeného automobilu, doporučuji zakoupit jízdenky u dopravce Megabus. Ten nabízí spojení mezi nejhlavnějšími městy již od 1$ za cestu.
 
Do USA není potřeba speciálního očkování. Doporučujeme cestovatelský základ: žloutenka A+B a břišní tyfus.
 
Hotely v USA s minimální slevou 50% - ukázat nabídku >>