LÉTO V POBALTÍ LETADLEM A PŘI JEDINÉ CESTĚ?

04.12.2014 08:44

Léto v Pobaltí a Skandinávii z Prahy – 3.430 Kč

Jestliže vás láká cenově dostupná poznávací trasa Pobaltím a Skandinávií, ideální volbou bude bezesporu tzv. open-jaw letenka, která umožní započít váš výlet v hlavním městě Finska s elegantním návratem z krásné Rigy.

Kombinace tarifů lotyšského dopravce Air Baltic dovoluje sestavit letenku z Prahy do Helsineks návratem z Rigy do Prahy za 3.430 Kč. Za tuto cenu lze zakoupit letenky na celou letní sezónu 2015, proto se přes léto nezapomeňte vykoupat na plážích nedaleko Rigy, v Jūrmale.

Letenka zahrnuje bezplatnou přepravu příručního zavazadla max. rozměrů 55x40x20 cm a hmotnosti 8 kg, za poplatek je zavazadlo do podpalubí, přeprava jízdního kola apod., přidání těchto zavazadel provedete po rezervaci na stránkách Airbaltic.com.

Letenky Helsinky, Riga

Praha – Helsinky, Riga – Praha

Změnu termínu a počet cestujících učiníte kliknutím na Nové vyhledávání. Pokud si nevíte rady s nalezením termínu, zanechte dotaz v komentářích níže.

Z Helsinek do Tallinu za 19 €

Tyto dvě metropole spojuje denně několik lodních společností, plavba trvá zhruba dvě až tři hodiny podle dopravce. Jednoduché srovnání cen lístků s následným nákupem na tomto webu.

Z Tallinu do Rigy za 3 €

V Pobaltí operuje známý a kvalitní autobusový dopravce Simple Express, který provozuje mezi těmito městy 2 spojení denně, v předprodeji je možné zakoupit jízdenky za cenu začínající na 3 eurech.

TIP! Z Tallinnu na ostrovy Hiiumaa a Saaremaa

Zajímavým zpestřením vašeho putování po Pobaltí může být odskok na krásné estonské ostrovy, jež jsou naprostou oázou klidu. Na ostrovy se nejrychleji dostanete místní leteckou společnostíAvies, která létá denně z Tallinnu do Kärdly na ostrově Hiiumaa a Kuressaare na ostrově Saaremaa. Jednosměrná letenka stojí cca 22 € na Avies. Ideální trasou je dolet na některý z ostrovů, poté přejezd mezi nimi autobusy a trajektem, pak odlet zpět do Tallinnu.

Ubytování

Pobaltí má tu výhodu, že zde narazíte na obdobné ceny jako v ČR, a to platí i pro nabídku ubytování, tedy až na Helsinky, které mohou být na přespání o něco dražší, proto se zaměřte spíše na hostely nebo alternativně ubytování v soukromí na Airbnb, kde můžete získat vstupní bonus 550 Kč za první rezervaci.

Porovnání ubytování pro HelsinkyTallinnRigu