Turisté na lemberském zámku mohou procházet pokoji šlechty, reprezentačními prostory i společenským sálem, kterému se v 19. století honosně říkalo rytířský. Rekonstrukce sálu probíhala dlouhých 10 let. Návštěvníci sem během té doby směli jen při zvláštních příležitostech. Dnes má sál zpět svoji původní podobu a může se těšit pozornosti příchozích.

V rytířském sále, vybudovaném už v 17. století, není nábytek. Prostor totiž sloužil ke společenským událostem, a tak se sem vše stěhovalo podle aktuální potřeby. Strohý však prostor není. Zdobí ho dvě řady obrazů.

Zrekonstruované Clam-Gallasovské apartmá v budoucnu čekají nejspíš ještě další změny. Obnovy by se měla dočkat šatna i koupelna. Ty byly v 70. letech vybourány.

Na pevných základech hradu 

Lemberský zámek nahradil původně gotický hrad ze 13. století. Z toho tu dodnes zbyly části zdiva a hlavní věže. Renesanční přestavba hradu proběhla v 16. století, do barokního stylu se stavba proměnila v 17. století.

Naposledy zámek patřil rodu Clam-Gallasů. Od roku 1945 je majetkem státu a o šest let později byl otevřen pro veřejnost.