Na skrytou pláž v Mexiku se lze dostat jen tunelem

13.04.2020 13:21

Na skrytou pláž v Mexiku se lze dostat jen tunelem

Často je považována za jednu z nejhezčích pláží světa. Mexická Playa del Amor je každopádně velmi unikátní, protože není na první pohled vidět. Je částečně schovaná pod zemských povrchem a ti, kteří ji touží spatřit, k ní musejí doplavat krátkým tunelem, píše server Mirror.

 
 
Pláž je ukrytá v malém kráteru.
Pláž je ukrytá v malém kráteru. Foto: Profimedia.cz

Pláž se ukrývá v malém kráteru na mexickém souostroví Marietas. Přestože je na první pohled skrytá, otevírají se z ní široké výhledy na nebe. Najít tunel, který na pláž vede, není pro nezasvěcené turisty nikterak jednoduché, na místo se však dělají klasické výlety lodí.

Jakmile se dobrodruzi dostanou dostatečně blízko, musejí seskočit z loďky a na pláž proplavat. Netřeba se však obávat, tunel není kompletně pod vodou, není proto zapotřebí žádné speciální vybavení ani zvlášť velká kapacita plic. Ačkoli i pro šnorchlování a potápění je místo ideální.

Park přitahuje množstvím fauny

Kvůli ochraně pláže je regulováno množství návštěvníků. Na ostrov, kde se Playa del Amor nachází, se denně smí vypravit pouze 117 lidí a časově omezena je i doba, po kterou mohou na pláži setrvat. Na opalování a velké vodní radovánky proto mohou turisté zapomenout. Dvacet minut a jde se. Výlet je také třeba si zamluvit předem.

Souostroví Marietas je neobydlené a je na něm vyhlášeno území národního parku. Návštěvníci na něm proto mohou spatřit nejen bohatý podmořský život, ale i vzácné druhy ptactva, třeba tereje modronohého, který hnízdí především na Galapágách. Národní park je ale také známý želvami, delfíny nebo i výskytem keporkaků. Není tak divu, že je zapsán na seznamu kulturního dědictví UNESCO.