Nejkurióznější duty-free shop na světě

22.07.2014 18:30

Seznamte se: nejkurióznější duty-free shop na světě

   
Ngerende Airstrip, Keňa

pod licencíCC 4.0

Pravděpodobně nebudu mluvit jen za sebe, když řeknu, že jedna z variant jak přežít dlouhé čekání na letištích spočívá v  průzkumu lokálních duty-free shopů, a to nejen tehdy, když cestujeme s našimi drahými polovičkami. V těchto bezcelních obchodech najdeme spousty druhů pamlsků, tabáků či alkoholu a parfémů, které zázračným způsobem zabaví slečny a dámy na dlouhé desítky minut.

Výjimkou tomu nebude ani v Duty Free shopu na keňském letišti Ngerende Airstrip, kde však místo výše uvedeného čekejte várku suvenýrů představující pravé hodnoty černé Afriky.

Letiště Ngerende Airstrip, Keňa

Co víc, na letišti dokonce nenajdete žádné bezpečnostní rámy, lavičky či dokonce snad betonovou přistávací a vzletovou dráhu. Letiště Ngerende Airstrip je tvořené jen z travnaté plochy a z plechů a prken postaveného duty-free shopu. Více o této kráse napoví již následující video.

Maasai Mara – přírodní rezervace na pomezí Keni a Tanzánie

Národní rezervace Masai Mara se nachází na území Keni, přičemž plynule přechází do státu Tanzánie, kde se stejný kus chráněné oblasti nazývá Serengeti. Dohromady obě rezervace zahrnují přes 25.000 km2 území, na kterém naleznete veškeré zástupce velké pětky – slon africký, lev, nosorožec dvourohý, buvol africký a levhart skvrnitý.

Avšak rezervace Maasai Mara se proslavila především díky tzv. Velkému stěhování zeber, pakoňů a jiných kopytníků, které lze každoročně spatřit v průběhu září a října.