Nejslavnější přechod světa díky koronaviru dostal nový nátěr

30.03.2020 13:08

Nejslavnější přechod světa díky koronaviru dostal nový nátěr

Přechod ve slavné londýnské Abbey Road na aktuální situaci „vydělal“. Díky vylidněným ulicím dostala atrakce, kde kapela Beatles nafotila přebal jednoho ze svých alb, úplně nový nátěr, uvedl v pátek server CNN.

 
 
Přebal alba Abbey Road skupiny Beatles udělal z obyčejného přechodu vyhledávanou turistickou atrakci.
Přebal alba Abbey Road skupiny Beatles udělal z obyčejného přechodu vyhledávanou turistickou atrakci. Foto: Profimedia.cz

Přechod u Abbey Road Studios, podle nichž slavní brouci pojmenovali své album, je vyhledávanou atrakcí nejen mezi hudebními fajnšmekry. Ve skutečnosti dostal přechod před 10 lety status chráněné památky a zařadil se tak po bok významných budov a monumentů, jako jsou například knihovna univerzity v Cambridge nebo galerie Tate Modern.

„Tento londýnský přechod není sice žádný hrad nebo katedrála, ale díky Beatles a jejich desetiminutovému focení jednoho srpnového rána roku 1969 je stejně jako spousta památek součástí našeho dědictví,“ komentoval přiřazení chráněného statusu někdejší ministr pro cestovní ruch John Penrose.

Díky vylidněným ulicím měli nyní pracovníci technických služeb čas a klid dodat přechodu již tolik potřebný facelift. Jakmile se aktuální pandemie přežene a lidé začnou opět korzovat městem, bude atrakce opět připravena na po fotografiích lačnící turisty.