Největší německé tržiště

Široko daleko je městečko Freudenstadt proslulé svým Tržním náměstím, největším v celém Německu. Je přibližně čtvercového tvaru, lemované nápadnými historickými stavbami a především krásnými domy s podloubími, v jejichž útrobách se skrývají desítky obchůdků, čekajících na vážené zákazníky.

Letecký puhled na největší německé tržiště

Letecký puhled na největší německé tržiště

FOTO: Freudenstadt Tourismus

O lehkou a veselou atmosféru se stará 50 vodních fontán, které navíc v létě vytvářejí příjemné ovzduší.

Dnes tržiště zdobí osvěžující fontány

Dnes tržiště zdobí osvěžující fontány

FOTO: Freudenstadt Tourismus

Vše najdete na náměstí

Uprostřed náměstí dnes stojí městská radnice, kde je mimo jiné prezentována výstava „Mezi obnovou a hospodářským zázrakem: cesta zpět v čase do padesátých let“. Díky evangelickému městskému kostelu se může zdejší náměstí pochlubit zvláštní pamětihodností. Jeho dva trakty jsou vzájemně v pravém úhlu, aby muži a ženy mohli sledovat bohoslužbu pěkně odděleně. Oltář a kazatelna jsou umístěny uprostřed, aby měl farář své ovečky přesto pořád na očích.

Jednou z dominant náměstí je evangelický městský kostel

Jednou z dominant náměstí je evangelický městský kostel.

FOTO: Freudenstadt Tourismus

Ovečky a nekonečná zeleň: Schwarzwald

Spoustu oveček však najdete i na šťavnatých zelených loukách Schwarzwaldu, který nabízí unikátní, téměř přebohatou přírodu s hlubokými, divoce romantickými jedlovými lesy pod nebesky modrou oblohou, kromě toho také nepřeberné množství nejrůznějších sportovních a odpočinkových aktivit a samozřejmě typická schwarzwaldská městečka, v nichž jsou udržovány místní zvyky a tradiční slavnosti.

Freudenstadt se nachází přímo v srdci Schwarzwaldu

Freudenstadt se nachází přímo v srdci Schwarzwaldu

FOTO: Freudenstadt Tourismus

Obzvláště nádherný výhled na všechny tyto krásy nabízí Schwarzwaldhochstraße – 60 kilometrů dlouhá silnice z Freudenstadtu do Baden-Badenu ze které se vám otevřou úžasné pohledy na schwarzwaldská údolí, údolí Rýna, Alsasko a dokonce až na francouzské Vogézy.

Načerpejte před výletem do okolní přírody síly u dobré kávy v jedné z kaváren na náměstí

Načerpejte před výletem do okolní přírody síly u dobré kávy v jedné z kaváren na náměstí.

FOTO: Freudenstadt Tourismus

Experimenty a dobré výhledy: svět zážitků a věž Friedrichsturm

Muzeum a zároveň fascinující přítomnost – to je Experimenta, zážitkové muzeum, které vám umožní ohromující poznání přírody a techniky. Pod heslem „Vidět, žasnout a pochopit“ mohou návštěvníci v rámci této stálé výstavy zažít fenomény každodenního života a přírody, kterých se mohou dotknout, vyzkoušet si je a stát se jejich součástí. Díky tomu se tady rozsvítí i úplnému přírodovědnému laikovi.

Půdorys kostela je opravdu pravoúhlý

Půdorys kostela je opravdu pravoúhlý.

FOTO: Freudenstadt Tourismus

Zajímavé pohledy a panoramata se vám otevřou z vyhlídkové věže Friedrichsturm v nadmořské výšce 739 metrů, která byla postavena v roce 1899 k 300. výročí založení města. Tato věž vysoká 25 metrů nabízí překrásný výhled na město Freudenstadt a na severní Schwarzwald. Věž se nachází v lázeňské oblasti Kienberg, která odmění i ty, kteří raději zůstanou na zemi. Čeká tu na ně totiž nejvýše položená růžová cesta Německa s překrásnou směsí vůní a barev.