Praha je jedním z nejfotografovanějších měst světa. Není se čemu divit!

30.12.2013 09:08

Praha je podle Googlu 11. nejfotografovanějším městem na světě
29. prosince 2013 12:02
Internetový vyhledávač Google zveřejnil mapu s vizuální prezentací nejčastěji fotografovaných míst světa. Mezi neoblíbenější místa se dostala i Praha, která skončila v žebříčku jedenáctá.
Staroměstská radnice a Týnský chrám na Staroměstském náměstí v centru PrahyVětší foto
Staroměstská radnice a Týnský chrám na Staroměstském náměstí v centru Prahy | foto: Profimedia.cz
Google vychází z dat své služby Google Maps Panoramio, která provazuje fotky uživatelů této služby s místy službách na Google Maps a Google Earth.

Města, která lidé nejvíce fotí
1. New York
2. Řím
3. Barcelona
4. Paříž
5. Istanbul
6. Benátky
7. Monte Carlo
8. Florencie
9. Buenos Aires
10. Budapešť
11. Praha
12 Madrid

Hitem číslo jedna je podle Googlu New York, následuje Řím a Barcelona. V první pětce je také Paříž a Istanbul (na mapu Googlu se podívejte zde).

Detailní mapa Prahy pak ukázala, že nejfotografovanějším místem ve městě je orloj. Oblíbená je také socha svatého Václava na Václavském náměstí, pohled z Petřínské rozhledny, Tančící dům nebo Prašná brána s Obecním domem.

V polovině měsíce svůj seznam deseti míst, která nejvíce fotografují uživatelé této sociální sítě, zveřejnil Instagram. Na prvním místě skončilo nákupní centrum Siam Paragon v Bangkoku. Řím ani Barcelona, která patří mezi nejoblíbenější podle Googlu, se do žebříčku Instagramu nedostaly.

Zdroj: https://cestovani.idnes.cz/praha-fotografovane-mesto-na-svete-google-zebricek-f85-/kolem-sveta.aspx?c=A131229_114339_kolem-sveta_skr