Program cestovatelských přednášek v Centru Černý Most v Praze

13.04.2015 12:20

CENTRUM ČERNÝ MOST Cestovatel a fotograf Karel Wolf ve spolupráci s Centrem Černý Most a festivalem KOLEM SVĚTA vás zve na CYKLUS CESTOVATELSKÝCH PŘEDNÁŠEK Centrum Černý Most, Central Plaza (před obchodem New Yorker), 

každé pondělí od 18h 

- 23. března – Patagonie a Velikonoční ostrov (Jan Březina) - Dechberoucí pohled na ohromující skalní věže, ledovcová jezera a drsný půvab krajiny Jižní Ameriky i jeden z nejizolovanějších koutů světa – Velikonoční ostrov a zdejší tajemné sochy moai. 

• 30. března – Peru: dobrodružství v džungli (Jan Bouzek) - Peru nabízí inspiraci, mnohá dobrodružství, krásnou přírodu a spoustu fantastických památek, například národní park Huascarán, Machu Picchu, jezero Titicaca a další. 

- 6.4.2015 – GRUZIE: NAPŘÍČ DEŠTIVÝM KAVKAZEM (Pavel Svoboda) Pohraniční vesničky v Tušetii střeží kamenné rodové věže se středověkou atmosférou. Vydáme se pod zaledněné vrcholy překrásné Svanetie a na túru pod kavkazskou magickou horu Ušba. 

-13.4.2015 – JIŽNÍ AFRIKA A KRÁLOVSTVÍ LESOTHO (Jan Šťovíček) Autem, pěšky i v sedlech koní poznáme s Janem Šťovíčkem oblast na dolním konci afrického kontinentu. Stolová hora, sloni, žirafy i lvy, tedy vše, co dělá Afriku Afrikou.  

• 20.4.2015 – ALJAŠKA A ZÁPADNÍ KANADA (Miloslav Martan) - Aljaška a západní Kanada patří k nejkrásnějším místům světa. Nedotčené přírodní scenérie lemované nejvyššími severoamerickými vrcholky sem lákají romantiky i dobrodruhy. 

• 27.4.2015 – MAROKO: VŮŇE ORIENTU (Tomáš Kubeš) - Vydat se do Maroka je jako putovat pohádkou – velkolepé paláce, královská města, oázy plné palem, Sahara na obzoru, pusté hory, kočovní Berbeři, ale také tržiště plná vůní koření a dálek. 

• 4.5.2015 – MONGOLSKO: PŘES HORY K JURTÁM (Jiří Lehejček) - Putování napříč Mongolskem nebude jen o třítisícových horách a jezerech, ale také o životě u kočovníků v jurtách, účasti na mongolské svatbě nebo buddhistických modlitbách v lámaistických chrámech.   

- 11.5.2015 – KANÁRSKÉ OSTROVY: PALMA, GOMERA, TENERIFE (Vítek Procházka) Tyto ostrovy nabízejí mnohem více než jen klasický pobyt u moře. Pěší trasy vás zavedou mezi sopky a pouštní oblasti a o kousek dál vás obklopí mlžný opar staletých stromů cedrovo-vavřínového pralesa. 

-18.5.2015 – ETIOPIE: TROCHU JINÁ AFRIKA (Vladimír Lemberk) O zvláštních lidech, zvířatech, kávě, zpívajících dětech a podivných skalních kostelech, o tom všem je Etiopie. Cestovat tu jde dálkovými autobusy, na koni nebo oslovi, nejčastěji však pěšky. 

- 25.5.2015 – INDICKÝ LADAKH: MALÝ TIBET (Pavel Svoboda) Bývalé vysokohorské království Ladakh je díky živé buddhistické kultuře přezdíváno Malým Tibetem. Čekají nás prastaré kláštery, mniši, treky mezi zapadlými vesnicemi, stále usměvaví lidé či rozsáhlá jezera v tomto jedinečném kraji.