Tipy na české ferraty

30.07.2014 16:11

Tipy kam se vydat na Viu ferratu v Česku

Vydáno: 26. 7. 2014 10:00
Kategorie: Letní sporty
Hodnocení: Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.Počet hvězdiček je: 0/5. Hodnoceno: 0x.
Patříte mezi příznivce skalního lezení a hledáte možnosti, kde si své svaly i techniku příjemně procvičit? Česká republika sice horskými velikány neoplývá, přesto si zde můžete vybrat z několika míst, které byly jako ferraty upravené. Až na Šilinkův důl (který je spíše hůře schůdnou stezkou pro pěší) se jedná o cvičná místa, kde je zapotřebí horolezecké vybavení a základní znalost o tomto dynamicky se rozvíjejícím sportu.
 
Zaujala Vás aktualita Tipy kam se vydat na Viu ferratu v Česku? 
Podívejte se, co všechno nabízí >
Via ferrata Vodní brána
Region: Český ráj
Oblast: Český ráj
Město: Semily
U města Semily je na skalním masívu, na levém břehu řeky Jizery vůbec poprvé v ČR nově otevřená tak zvaná via ferrata pojmenovaná názvem Vodní brána. Jedná se o lezecký výstup v náročném skalním terénu, kde však pohyb usnadňuje ocelové lano zakotvené v několikametrových intervalech pevně ve skále.
Bioferrata v Bečově nad Teplou - unikátní skalní stezka
Zajímá vás příroda a lezení po skalách? Pak musíte navštívit botanickou zahradu v Bečově na Teplou. Nově vybudovaná ferrata v areálu láká na hezkou vyhlídku, rostliny ve skalách a krásné okolí.
Via ferrata v Děčíně na Pastýřské stěně
Na Pastýřské stěně v Děčíně vznikla první česká via ferrata v centru města. Tras zajištěných ocelovými lany a stupačkami je na skále celkem pět, mají převýšení 90 metrů a jsou dlouhé od 150 do 170 metrů.
Via ferrata v Zářečí u Bechyně - cesta tam a zase zpět
Region: Jižní Čechy
Oblast: Jižní Čechy
Město: Bechyně
Na pravém břehu řeky Lužnice, asi 1,5 km po proudu od mostu v Bechyni-Zářečí vznikla Via ferrata o obtížnosti mezi D/E. Ferrata vede strmými až převislými stěnami, spadajícími až do řeky. Návrat stejnou trasou, ferratu je tedy třeba přelézt dvakrát.
Via ferrata v Táboře
Region: Jižní Čechy
Oblast: Jižní Čechy
Město: Tábor
V táboře si mohou milovníci skalního lezení vyzkoušet krátköu cvičnou ferratu, vhodnou zejména pro začátečníky. Vysoká je asi 30 metrů s obtížností B. Po celé délce trasy je dobře uchycené ocelové lano a několik stupových kramlí.
Přírodní areál Velká Dohoda v srdci Moravského krasu
Region: Jižní Morava
Město: Lipovec
V příjemném prostředí vápencových skal, nedaleko obce Ostrov u Macochy, si můžete vyzkoušet různé lezecké a adrenalinové aktivity - lanovku přes kamenolom, lanový park, ferraty nebo skalní lezení. Samozřejmě můžete při těchto činnostech pouze pozorovat ostatní návštěvníky, relaxovat a občerstvit ...
Šilinkův důl - via ferrata
Toužíte po dobrodružství na dosah ruky a chtěli byste si vyzkoušet techniku lezení po via ferratě? Projděte se údolím řeky Krounky - nudit se nebudete.