Aktuality od nás

01.09.2014 16:20
           Rád bych dnes připomněl, že se blíží akce S OVýTem Bretaň (letecky). Přihlášky musíme uzavřít cca do 10.září, kdy budu muset zakoupit letenky, proto Vás vyzývám, abyste si přečetli propozice, které najdete ve starých e-mailech, resp. v odkazu: https://www.ovyt.cz/nase-akce2/bretan/. Předběžně přihlášené prosím o přepotvrzení zájmu a nové zájemce o přihlášku. Současně je nutné pro zakoupení letenky uvést jméno, příjmení a nejlépe i datum narození. Děkuji. Cca do 10.září bude potřeba zaplatit letenku.
 
           Na 11.-12.října, pokud nebude zájem o Bretaň, jsem do našeho "kalendáře" přidal akci PŘECHOD PÁLAVY (2.pokus). Říjnový termín by mohl lákat k návštěvě vinného sklípku, který je v rámci akce zařazen!
 
           Mezi akce S OVýTem ZA KULTUROU jsem přidal předvánoční návštěvu Národního divadla v Praze, a to s programem - dopoledne průvodcem komentovaná prohlídka historické budovy ND, od 13.00 hodin Adventní koncert v Národním divadle: J.J.Ryba- Česká mše vánoční a výběr nejkrásnějších vánočních koled v podání Orchestru ND, Sboru ND a Kühnova dětského sboru. Na závěr návštěvy Prahy nabízím ještě procházku po vánočním trhu na Staroměstském náměstí. Tato akce se uskuteční v neděli 14.prosince, 
           Již nyní, nejpozději do 5.září 2014, je ovšem nutné zakoupit vstupenky na Adventní koncert, cena vstupenek dle vlastního výběru od 100.-Kč do 550.-Kč. Navrhuji "zlatou střední cestu" a cenu vstupenky - pokud nechcete dražší nebo levnější -  390.-Kč, což by měla být slušná místa...
Jinak komentovaná prohlídka Národního divadla stojí 140.-Kč a doprava mikrobusem 200.-Kč.
 
           V pátek 5.září připomínám odjezd pro předem přihlášené do Českého Krumlova. Odjezd jsem nakonec "uspíšil" o dvě hodiny, protože to asi nikomu z nás nevadí - a do pátečního odpoledne ještě zařadil zastávku v pohádkové jihočeské vesnici Holašovice, která oplývá tzv. "jihočeským barokem". Pokyny k odjezdu jsem Vám, kteří jste si v předstihu zakoupili vstupenku do Otáčivého hlediště, již posílal - pokud by Vám nedošly, omlouvám se a prosím, napište. Vstupenky na představení mám u sebe. A počasí má být v pátek docela příjemné! (Viz zde: https://www.wetteronline.de/wettertrend/cesky-krumlov)
 
           Propozice na turistickou akci na Kanárských ostrovech (Gran Canaria, Tenerife) připravuji, pošlu brzy... Uskuteční se v listopadu, termín bude až po akci Setkání pod hradem.
 
           Dneska mi přišla zajímavá nabídka letenek do Gruzie - z Budapešti jen za 720.-Kč.... Zpáteční. Ale dá se koupit jen na období 1.12.2014-31.3.2015, což je v Gruzii a na Kavkaze velká zima, hodně sněhu a chodit se pěšky moc nedá. Moře asi také nebude v této destinaci to nejlepší, tak snad jedině z lyžařů kdyby někdo chtěl - pomůžu s koupením letenky.
 
           Ve středu 8.října 2014 od 19.00 hodin uvádí v KD Crystal v České Lípě 
LEOŠ ŠIMÁNEK VELKOPLOŠNOU PANORAMATICKOU LIVE-DIASHOW SE SEDMI PROJEKTORY.:
ALJAŠKA - POBŘEŽÍ PACIFIKU - na člunech panenskou přírodou Severní Ameriky